3 Ocak 2009 Cumartesi

Filistin'e dair bir dostun yüreğinden dökülenler...

Filistin'e Özgürlük

Yüreğim acıyor, nasıl başlasam anlatmaya? Bir halk düşünün çok değil atmış, atmış beş yıl önce duvarların arasına hapsedilmiş işkence görmüş, öldürülmüş hatta tamamen dünya üzerinden silinmesi için soykırıma uğramış. Sonra hiç tanımadıkları insanlar gelmiş ve Stalin onları bu duvarların arasından çıkarmış. Ya şimdi kendilerine uygulanan zulmün aynısını bir başka halka uyguluyorlar. Benimse elimde “ ana, avrat, din, iman” sövmek dışında bir şey gelmiyor. Ah diyorum Stalin amca biraz daha geç kalsaydın şöyle iki yıl daha. Belki Filistin bu acıları yaşamak zorunda kalmazdı. Senin için birçok eleştiri yapıldı bu güne kadar benimse tek eleştirim var, keşke iki yıl daha bekleseydin amcam.

Devletten terörist olurmu? Oluyor işte. İsrail diye bir devlet yok yani şahsen ben tanımıyor orası Filistin topraklarıdır. Parayla satın alarak ülke kuramazsın. Terörün anlamı yıldırmak, ölüm ve baskıyla korku yaratmaktır. Eee bu adamlar ne yapıyor. Yaptıkları, uyguladıkları şey resmen terör. Bu durumda Türkiye’ye önemli görevler düşüyor. Bu Ortadoğu hakları için örnek teşkil edecek ve bizim topraklarımızdan olmayan bu teröristleri ana vatanlarına Yani ABD ye postalamak için gerekli güç birliğini sağlayacaktır. Maddeler halinde yapılması gerekenler şöyledir.
- Teröristle Diplomatik ilişki olmaz. Tüm Siyasi ve ekonomik ilişkiler durdurulsun.
- Türkiye’deki İsrail büyük elçiliği kapatılsın. İsrail’deki elçiliklerimiz geri çekilsin.
- Açık ve gizli tüm anlaşmalar tek taraflı olarak fes edilsin.
- Filistin halkına yiyecek ve ilaç yardımı yapılsın.
- İsrail devlet olarak tanınmasın.
- Filistin halkına destek için tüm orta doğuda toplantılar yapılsın.
- Türk ordusu daha önce Kuzey Kıbrıs’a yaptığı gibi direnişe destek için Filistin’e gitsin.
- İsrail denilen devlet tüm dünya halklarının ortak mücadelesiyle tarihten silinsin.

Çok mu sert geldi. Hayır, değil. Şuanda aldığım habere göre ölü sayısı üç yüzü aşmış, yaralı sayısı ise binin üzerinde. Bir mezuniyet törenine atılan bu bomba sadece Filistin’e değil tüm orta doğuya “Akıllı olun, size de yaparız” anlamına geliyor. ABD’nin BOP projesinin sağlayıcısı olması hedeflen ülkeyi bu topraklardan atmak tüm dünya halklarının boynunun borcudur. Devletler birbirine düşman olur halklarsa kardeştir. Emekçilerin çıkarları tüm dünyada aynıdır Ekmek ve hürriyet. Oradaki insanlar bizim gibi emeğiyle geçinen insanlar, kardeşlerimiz. Tek bir farkla, korkuları yok bizim annelerimiz bize konuşmayı yürümeyi öğretir. Oradaki analar çocukları silahların ardından öğretiyorlar hayatta kalmayı. Bir çatışma olduğunda yâda oğlu veya kızı ölüme gittiğinde kimse dur demiyor onlara. Direnmek ve ölmek lafta değil, yaşayarak namustur onlarda. Biz Türkiye emekçi halkı siz hükümetimize şatlarımızı bildirdik. Biz ne sizin tüccar siyasetinizden anlarız, nede orta yolcu politikanızdan. Ya dediğimiz gibi Filistinli kardeşlerimize özgürlük için bir şeyler yaparsınız, yâda sizi indirip yerinize geçeriz biz yaparız. Sizin kaybedecek çok şeyiniz var bizimse zincirlerimizden gayrı hiç bir şeyimiz.

Cem Hortoğlu

http://filistinicinimzakampanyasi.istebodrum.com/

Hiç yorum yok: